Speranta unui viitor decent

         Din ce in ce mai mult speranta incepe sa-mi coordoneze toate actiunile din viata de zi cu zi. Curios fapt caci daca ma gandesc bine acum cateva luni starea de deznadejde si deziluzie ma caracteriza complet. V-ati putea intreba care este ingredientul magic care mi-a schimbat perceptia.. hmm nu este o reteta universala si general valabila cel putin in cazul meu soarta a facut ca cateva carti maginifice sa ma atraga sa le citesc oferindu-mi noi orizonturi demne de a fi luate in considerare.
        Am sa vi le enumerez si voua deoarece cred cu desavarsire ca va pot ajuta sa depasiti anumite momente dificile prin care ati putea trece sau cel putin va vor ajuta sa va regasiti daca nu complet cel putin partial. In primul rand avem cartea "Codul lui Oreste" scris de Oreste Teodorescu un adevarat manual spiritual care preconcepe anumite stagii de spiritualitate si modalitatiile prin care noi muritori putem sa intelegem relativ mai in profunzime misterele lasate de Dumnezeu pentru noi cu misiunea expresa de a le deslusi. A doua carte este "Lasa grijile, incepe sa traiesti" scrisa de Dale Carnegie un ghid terestru pentru a atinge pacea interioara. Alta carte interesanta este "Patruzeci de secole de esoterism" scrisa de Gerald Mesadie care trece in revista principalele caracteristici ale principalelor miscari spirituale care au existat in diferite colturi ale lumii. Cartea in sine este importanta deoarece ofera oportunitati pentru cei care sunt rataciti si care inca nu si-au definitivat statutul spiritual si cauta un loc definitoriu pentru ei. O carte emotionant de educativa este "Emotii vindecatoare- dialoguri cu Dalai Lama despre ratiune, emotii si sanatate" editata de Daniel Goleman dar care necesita anumite lecturi in background pentru a putea fi inteleasa. Invataturile lui Dalai Lama sunt extrem de profunde iar simpla lectura a cuvintelor sale fara cunoasterea unei baze despre buddism este inutila. Cred ca aceste carti va pot ajuta sa simtiti si sa vedeti prezentul si toate lucrurile care se misca in jurul vostru deoarece cred, aceasta fiind o parere impartasita de multi prieteni de ai mei, ca lumea a pierdut contactul cu realitatea si cu mediul inconjurator.
         Regasirea este simpla si nu necesita un efort deosebit ci implica doar perseverenta in crezul unei puteri superioare care ne guverneaza fiecare miscare si ne sintetizeaza reflectia sufletului in lume. Drumul spre absolut este cu adevarat pavat cu multe obstacole venite dinspre partea intunecata a naturii interioare a omului dar in momentul adevarului reprezentat de atingerea caldurii pacii spirituale ne vom regasi cu cel care este Inceputul si Sfarsitul. ro.agora va invita sa contemplati si asupra acestor probleme spirituale deoarece ne ajuta sa ne intelegem viata comunitatii umane.

Postări populare de pe acest blog

Targoviste - un oras atemporal

Vlad Tepes, date biografice

Biografie Vlad Tepes