Razbunarea e arma prostului?

       Vorbe aruncate in vant portocaliu 
     
       In ultima perioada m-a cuprins si pe mine febra Aliantei PNL-PC-PSD o numesc asa deoarece sunt multi care nici nu stiu ce reprezinta aceste majuscule si daca sunt nedumeriti sa caute pe Google (sau Goaagle - cum spunea socraticul Marean..) Sa fie oare asta calea? Din punctul meu de vedere nu cred ca putem vorbi de o intelegere corecta din toate punctele de vedere, eu o vad mai mult ca o demonstratie de putere din partea lui Crin Antonescu, care pe buna dreptate se erijeaza si se comporta ca un viitor presedinte. O campanie prezidentiala mai buna decat cea pe care domnul Antonescu o duce acum, nu cred ca poate fi rivalizata decat de momentul Basescu-Stolojan. (si acu imi provoaca greata, lacrima falsa si lasitatea de care a dat dovada Stolojan..oricum tipic romanesc) Din pacate in ultima vreme m-am simtit nevoit sa folosesc aceasta sintagma <tipic romanesc> si ma intristeaza acest lucru deoarece nu este doar peiorativ ci a luat o conotatie aproximativ egala cu stupizenie, prostie, fanatism de cauza minora, lipsa de reflexie, lipsa de demnitate, lipsa de personalitate, lipsa de caracter si lista poate continua insa mi-ar mai fi trebuit inca vreo 2-3 postari. Cred cu putere in viziunea domnului Antonescu, cred nu doar pentru-ca usor usro sangele meu se ingalbeneste ci pentru-ca acesta tara pierduta are nevoie de un conducator puternic, cu o gandire holistica, cu perspective de viitor bine conturate in realitate si care atunci cand are o intalnire sa nu fie tratat ca un ratat reprezentant al unei tari corupte. Chiar purtam o discutie acum cateva zile cu un coleg si ii spuneam ca pana si tatarii cand pradau tara luau, luau dar mai si lasau cate ceva pentru populatia tarii respective din mila. Scursurile ce se afla in momentul de fata in fruntea Romaniei fura ca niste vulturi nemancati absoulut tot, creandu-ne senzatia ca retraim anii 90'-91'. Ei zic ca acuzatiile de furt sunt false, sunt creatii litearare ale trusturilor mogulilor dar adevarul este cunoscut de cei avizati care inca mai au puterea sa gandeasca liber. Care este adevarul? "Furtul merelor" se face din gradina proprietarului intr-un mod subtil prin intermediul contractelor cu statul ce intotdeauna fac ca resurse nebanuite sa se gaseasca pentru a hrani rechinii portocalii.      
         De cand si-au asumat aceasta culoare sincer sa fiu imi este scarba si sa mai mananc o portocala. Ma bucur din toata inima pentru raspunsul Frantei si Germaniei dat declaratiilor belicoase ale nebunului ce rezida la Cotroceni, acest Alain Delon al Romaniei ce se considera expert in politica externa dar ii lispsete doar tactul diplomatic, etica, responsabilitatea cuvintelor si mai ales cel mai important element creierul.
Mizez totusi pe exuberanta de care va da dovada aceasta alianta pentru a scoate Romania din ghearele acestor haine care trebuiesc facute sa plateasca pentru pagubele financiar-morale pe care le-au facut unei tari napastuite dar totusi ce cu nu prea mult timp in urma avea perspective. Contracte ilicite, concursuri aranjate si depravate ce conduc destinul turistic al tarii noastre, trist si deprimant. Sper ca Crin Antonesca sa actioneze destul de agresiv incat sirul acetor "pramatii" sa se termine cat mai curand. PS: Domnia portocalie cand o sa se termine o sa inceapa drumul greu spre dezvoltare economica, morala si politica. O sa avem parte de maturitate politica ceea ce nu poate decat sa ne bucure.
Crin Antonescu

Poate sa mai cada odata...

Postări populare de pe acest blog

Targoviste - un oras atemporal

Vlad Tepes, date biografice

Biografie Vlad Tepes