O viata de om in orasul Iasi



Care sunt bataile speciale ale inimii orasului Iasi?

A venit cu surle si trambite anul 2015 si uite cum am uitat sa scriem cateva randuri despre orasul nostru favorit: Iasi. Treburile de zi cu zi ne-au tinut departe de calculator si de posibilitatea de a redacta un articol despre curiozitatile turistice ale orasului Iasi. 

Asadar am inceput sa schitam cateva cuvinte despre experientele zilnice avute in frumosul oras Iasi, casa a sute de mii de oameni. Multe familii isi duc traiul in oras si se bucura fara sa stie de daruri turistice sublime, darnice cu spiritul si inima. Am zis ca poate a venit timpul sa scot in evidenta darurile de zi cu zi ale orasului care de multe ori sunt trecute cu vederea de localnici. 

Pulsul viu al mostenirii istorice iesene 

Multi ieseni abia asteapta sa vada numele orasului lor in diverse articole pe internet. Ei iubesc sa vada orasul in care traiesc promovat in diverse medii. Din acest motiv m-am gandit sa scriu cateva randuri despre Iasi si ce are in mod special orasul de oferit unor eventuali turisti. Stiu din proprie experienta cat de util poate fi un astfel de articol. De ce? In primul rand un turist poate invata de unde sa inchirieze masini Iasi, unde sa manance, sa faca cumparaturi sau sa se simta bine alaturi de prieteni. Aceste lucruri sunt esentiale pentru crearea contextului perfect pentru o experienta turistica perfecta.
De ce este atat de important sa stiti lucrurile de baza ce tin de un oras? 

Apoi, acestea fac ca experienta sa incununata de emotii puternice si sentimente clare. Majoritatea celor care au venit in Iasi au lasat in urma numai cuvinte de lauda. Cand moldovenii sunt laudati de regula se lasa cu o bauta serioasa, aproape de granitele legendarului. In orasul Iasi nu te poti plictisi. Nu se poate. Dupa ce ai ajuns aici devine evident ca urmeaza sa te distrezi alaturi de prieteni (evident daca acestia sunt cu voi). Sunt restaurante si pub-uri iubite de majoritatea iesenilor. Bine ca mai sunt si cei care stramba din nas insa acestia sunt peste tot. 

Daca ajungeti in Piata Unirii sa stiti ca este acolo o cafenea (cu acelasi nume) care va poate aduce multe bucurii. Aici se strang de obicei multi tineri, care se distreaza fara restrictii de fiecare data cand au oportunitatea. Majoritatea oamenilor care vin in acest oras, reusesc sa se simta bine, si mai ales sa imbine elemente de cultura cu cele istorice. Sunt cateva lucruri unice pe care doar in Iasi o sa le gasiti. De fapt, o sa vedeti cu ochii vostri maiestria Palatului Culturii sau gingasia spirituala a Manastirii Sf. Treime. Daca vrei sa va delectati cu ceva cumparaturi, puteti sa faceti acest lucru in Palas Mall. Aici cu siguranta o sa gasiti ceva frumos de cumparat de fiecare data cand doriti sa va innoiti. Trebuie doar sa va decideti sa incepeti de undeva si implicit sa puneti pe „hartia” virtuala ceea ce ati simtit atunci cand ati vazut locul „x” sau „r”.

Postări populare de pe acest blog

Targoviste - un oras atemporal

Vlad Tepes, date biografice

Biografie Vlad Tepes