Timisoara, orasul libertatii: informatii utile



Descopera secretele ascunse ale orasului Timisoara 


Povestea orasului Timisoara starneste numeroase pasiuni in sanul romanilor. De aici in anul 1989 a pornit in toata tara spiritul libertatii. Timisoara are o pagina aparte in istoria Romaniei si merita cu siguranta respectul tuturor celor care iubesc democratia si valorile ei. Fiecare referinta despre Timisoara are o nota clara de respect si gingasie istorica. Atunci cand planuiti sa ajungeti in Timisoara nu strica sa aveti la dispozitie cateva date despre oras. Pe masura ce strangeti suficiente informatii despre oras devine mult mai usor sa descoperiti la fata locului obiective turistice superbe. Pentru a va putea  conecta asa cum se cuvine cu sufletul acestui oras, nu strica sa aveti la dispozitie un autoturism. Daca aveti unul personal foarte bine dar daca nu, atunci va recomand sa apelati la un serviciu bun de inchirieri auto in Timisoara aeroport.

Puteti sa descoperiti secretele ascunse ale orasului Timisoara daca aveti la dispozitie un autoturism sigur si de calitate. Sa stiti ca conteaza foarte mult sa aveti libertatea de a calatori in voie oriunde doriti. Numai in acest mod o sa va puteti bucura de fiecare moment petrecut in oras. Daca trebuie mereu sa va uitati la ceas sau la pretul de la taxi, atunci cu certitudine nu o sa va simtiti bine, ceea ce este pacat. Timisoara este un oras ce o sa va surprinda de la prima ora petrecuta pe strazile prafuite ce uneori par ca nu se mai termina. Situat in regiunea istorica Banat, orasul Timisoaraa are peste 300.000 de locuitori. Daca privim documentele istorice o sa observam ca in antichitate orasul avea numele (dat de romani) de Tibisis.

Istoria orasului reprezinta o culegere superba de povesti de curaj, dragoste si iubire. Daca cititi monografia orasului Timisoara, cu siguranta o sa fiti surprinsi de calitatea deosebita a diverselor obiective turistice. In oras o sa descoperiti o fortareata avara ce dateaza din secolul al X-lea. O sa descoperiti ca prima atestare documentara a orasului este invaluita de mister si controversa. Sunt mentiuni ce dateaza orasul in anul 1212 si altii in 1266. De asemenea exista un document din 1175 ce mentioneaza comitatul Timis dar fara a pune punctul pe „i” – identificarea unui centru politic si administrativ. 

Nu o sa staruim prea mult pe istoria orasului deoarece ne-ar lua mult prea mult sa facem acest lucru. In prezent orasul Timisoara are o economie in crestere. De ce? Foarte multi investitori straini sunt atrasi de politica fiscala flexibila si atentia acordata de autoritatile locale sectorului economic. Dezvoltarea economica a Timisoarei este de invidiat.

Postări populare de pe acest blog

Targoviste - un oras atemporal

Vlad Tepes, date biografice

Biografie Vlad Tepes